Artikler / Webshop / Nethandel

Spændende udvikling i nethandel i Danmark

Den danske nethandel er i rivende udvikling - vær med hvor kunderne er med en webshop fra ScanNetFortsat vækst i nethandel

De seneste tal fra Dansk e-handelsanalyse viser, at nethandel i Danmark stadig udvikler sig. I 2014 omsatte dansk e-handel for 73,7 milliader kroner. Det er en vækst på 18 % i forhold til 2013. Rent faktisk blev der foretaget 132 millioner internethandler i 2014. Det er over 360.000 handler hver eneste dag!

Når det kommer til typen af køb på nettet, så køber kvinder primært tøj, mens mændene i højere grad køber IT og elektronik. I kategorierne film, musik, spil og legetøj samt rejser køber mænd og kvinder stort set lige ofte. Handler der består af fysiske varer stiger i 2014, så mere end 6 ud af 10 handler nu består af fysiske varer. 

Blandt de fysiske varer går salget af daglivarer på nettet frem for første gang i flere år. Tøj, sko og smykker fører dog solidt blandt varerkategorierne, og 18 % af alle internethandler i 2014 bestod af enten tøj, sko eller smykkker.

Har du blod på tanden, og vil du i gang med nethandel? Så klik her og prøv vores Webshop gratis i 3 uger!

Ældre kunder køber dyrest ind

Det lyder måske overraskende, men forbrugere over 50 år står for næsten halvdelen af det samlede forbrug på nettet i 2014. Det skyldes bl.a. at de ældre har en større købekraft og køber dyre varer som rejser og lignende. Unge under 25 år har ikke samme købekraft og står faktisk kun for 7 % af forbruget i 2013.

...men ikke flest gange

Antallet af handler på Internettet er dog ikke størst i gruppen af personer mellem 51 og 64 år. Aldersgruppen handler altså for et større beløb færre gange. Det er en ny udvikling, for i 2013 stod de ældre for flest antal handler med 34 % af den samlede mængde handler.

Hovedstaden tager førstepladsen

Ifølge den nyeste statistik fra Dansk e-handelsanalyse står Hovedstadsregionen for hele 30 % af al nethandel i Danmark. Til sammenligning står Midtjylland for 22 % af nethandlen og hele Syddanmark også for 22 %. Det er altså Københavnerne, der er de mest handlende på Internettet, som det ser ud lige nu. De nordjyske forbrugere handler mindst på Internettet med 11 % af forbruget. Overraskende nok ligger Sjælland også lavt med kun 16 % af forbruget.

Vær med i kampen om kunderne

Der ligger et meget stort potentiale i salg via Internettet. Flere og flere danskere vælger at købe produkter via Internettet, og har du ikke en webshop, er det de andre forretningsdrivende, der får del i kundernes penge. Hos ScanNet har vi udviklet en brugervenlig webshop som alle, uanset erfaring, kan finde ud af. Webshoppen er modulopbygget, og du vælger således selv, hvor få eller hvor mange funktioner, du ønsker at bruge. Kontakt ScanNet i dag og kom i gang med at sælge dine varer på Internettet i morgen.

Læs mere om ScanNets webshop her


Gratis demo


Ring til vores kundeserviceafdeling

Vi er lige her

Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til dit behov?

Kontakt vores kundeserviceafdeling på: Tlf. 75 53 35 00 eller support@scannet.dk