Driftsstatus

Her kan du holde dig opdateret med den aktuelle driftsstatus på ScanNets systemer.

OBS: Vi har oplevet, at Yahoo-mailkonti ikke modtager mailen vedr. bekræftelse af tilmelding.
Modtager du ikke nogen mail, anbefaler vi, at du i stedet bruger en alternativ mailadresse.

Der er i øjeblikket ingen driftsforstyrrelser

Planlagte opdateringer

Firewall hardware opgradering
Tidspunkt: 01-10-2022 23:59:00
Forventet sluttidspunkt: 02-10-2022 04:00:00

Årsag til afvikling: Firewall hardware opgradering
Vi opgradere den fysiske hardware som firewallen ligger på.

Kunder med følgende services kan blive påvirke under servicevinduet i form af manglende netværksadgang til og fra servere og services:
Produktet: VDC & CRP

• vdom80-85.net.dk1
  • vdom89-93.net.dk1
  • vdom96-97.net.dk1
  • vdom99-108.net.dk1
  • vdom112.net.dk1
  • vdom114.net.dk1
  • vdom116.net.dk1
  • vdom120-129.net.dk1
  • vdom132-135.net.dk1
  • vdom158.net.dk1
  • vdom161.net.dk1
  • vdom163-164.net.dk1
  • vdom170-182.net.dk1
  • vdom184-190.net.dk1

Risiko for nedetid:
[HØJ] Der vil være et ca. 1 min udfald på alt trafik, når trafikken skal flyttes til det nye hardware.
Efter trafikken er flyttet til det nye cluster vil det være nødvendigt at alle sessioner og VPN forbindelser skal genetableres.

Opgave processen:

1. Trafikken vil blive flyttet til den nye firewall.
  2. Monitorering af systemerne

Fallback-plan:
Mere end 30 minutters nedetid igangsætter følgende fallback-plan:

1. Trafikken flyttes tilbage på de gamle firewalls

Tidligere udmeldinger

Firewall hardware opgradering
Tidspunkt: 25-09-2022 23:30:00
Forventet sluttidspunkt: 26-09-2022 01:30:00

Årsag til afvikling: Firewall hardware opgradering
Vi opgradere den fysiske hardware som firewallen ligger på.

Kunder med følgende services kan blive påvirke under servicevinduet i form af manglende netværksadgang til og fra servere og services:

• Hosted.dk
  • Cloudservere (Undtagen enterprisecloud.nu, dog vil servere med ip i 46.36.210.0/24 blive ramt)
  • Tivoli storage manager (TSM backup)
  • Veeam Cloud Connect (Offsite backup)

Produktet: VDC & CRP

• vdom7.net.dk1
  • vdom6.net.dk1

Risiko for nedetid:
[HØJ] Der vil være et ca. 1 min udfald på alt trafik, når trafikken skal flyttes til det nye hardware.
Efter trafikken er flyttet til det nye cluster vil det være nødvendigt at alle sessioner og VPN forbindelser skal genetableres.

Processen:

1. Trafikken vil blive flyttet til den nye firewall.
  2. Monitorering af systemerne

Fallback-plan:
Mere end 30 minutters nedetid igangsætter følgende fallback-plan:

1. Trafikken flyttes tilbage på de gamle firewalls

Konfigurations ændringer på switch platform
Tidspunkt: 25-09-2022 22:30:00
Forventet sluttidspunkt: 25-09-2022 23:59:00

Årsag til afvikling: Konfigurations ændring på en switch platformen
Vi laver en konfigurations ændring på en switch platform, i den forbindelse skal vi have genstartet enhederne vi arbejder på.

Kunder med følgende services kan blive påvirke under servicevinduet i form af manglende netværksadgang til og fra servere og services:

• Hosted.dk
  • Cloudservere (Undtagen enterprisecloud.nu, dog vil servere med ip i 46.36.210.0/24 blive ramt)

Produktet: VDC & CRP

• vdom4.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom5.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom6.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom7.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom9.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom11.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom12.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom13.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom14.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom15.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom17.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom18.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom21.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom24.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom26.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom28.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom30.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom31.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom32.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom35.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom38.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom39.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom40.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom41.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom42.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom45.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom46.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom47.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom48.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom49.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom52.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom60.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom63.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom67.net.dk1.zitcom.dk
  • vdom68.net.dk1.zitcom.dk

Risiko for nedetid:
[LAV] Den berørte del indgår i et redundant setup, og da det kun er den ene enhed vi arbejder på af gangen forventer vi ikke nogle problemer

Processen:

1. Vi udføre konfiguration ændringen og genstarter den første switch
  2. Når genstarten er færdig og enheden har været kørende i 10 min, går vi videre med planen
  3. Vi udføre konfiguration ændringen og genstarter den anden switch
  4. Når den anden enhed er kommet op igen overvåger vi at alle systemer køre uden problemer for min 30 min.

Fallback-plan:
Mere end 15 minutters nedetid igangsætter følgende fallback-plan:

1. Konfigurations ændringen rulles tilbage og enhederne skal genstartes igen ved at følge samme plan

Yderligere kommentarer:
Der bliver taget backup af alle konfigurationer, inden arbejdet påbegyndes.