Artikler / Outsourcing / Serverplads

Serverplads

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad det vil sige at leje serverplads på nettet. Vi gennemgår også, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du overvejer at investere i serverplads.Serverplads – hvordan det?

Internettet forbinder din computer og mobile enheder til hjemmesider, internetbutikker og lignende. På trods af at der oftest snakkes om ”Skyen”, ligger alle hjemmesider på fysiske servere. En server er i princippet bare en computer, der ”i den anden ende” er forbundet til omverdenen via internettet.

På disse servere kan du typisk leje dig ind, så du enten lejer en del af en server, en hel server eller flere servere – afhængigt af dit behov og budget. Du betaler normalt for enten harddiskplads, ydelse (CPU og RAM) eller en kombination af disse to. Det er dette, der kaldes serverplads.

Formålet kan være, at du ønsker din egen hjemmeside, eller ønsker at give dine ansatte adgang til jeres virksomheds data fra flere steder – fx når sælgerne er ude at køre.

Hos ScanNet kan du leje serverplads på flere forskellige måder. Du kan leje din egen dedikerede server, leje dig ind på vores nye og moderne Cloud Server-løsning eller leje et af vores helt billige webhoteller. 

Der tages dagligt backup af alle løsninger, men ønsker du en ekstra sikkerhed, kan vi spejle dine data for dig. Spejling betyder, at alle data bliver lagt på to harddiske – alt ligger derfor altid dobbelt på dine servere, så skulle der ske fejl på den ene version, har du den anden version som backup.

Cloud Server – skalerbare serverkapaciteter

Ønsker du en server løsning uden at binde dig til én bestemt størrelse server? Så er Cloud Server det rigtige valg for dig. Læs mere om en Cloud server fra ScanNet her.

Med vores Cloud Server løsning får du al den serverplads, du har behov for. Samtidig kan du nemt skalere kapaciteten, hvis behovet ændrer sig. Sagt på en anden måde, du skal ikke binde dig til noget, du ikke har behov for.

Du kan løbende tilpasse mængden af serverplads, CPU’er og RAM uden at skulle investere i ny hardware. Kun jeres faste månedlige beløb ændrer sig, når I skalerer jeres løsning.

Denne løsning er optimal til fx netbutikker, som typisk oplever et markant større pres på serverkapaciteten i december end resten af året. De fleste netbutikker vil derfor have gavn af at kunne skalere deres serverkapaciteter.

 

Dedikeret server – Slip for besværet

Flere virksomheder kører enten den dag i dag egen server i kælderen, eller også har de gjort det tidligere. Med en dedikeret server fra ScanNet slipper I for besværet med at vedligeholde serveren. I slipper også for de overraskelser, der kan komme, når hardware eller software pludselig skal udskiftes eller opgraderes.

En dedikeret server løsning betyder, at I lejer jer ind på jeres helt egen server hos ScanNet. ScanNet indkøber hardware, sørger for redundant opsætning og nok serverplads, og I betaler kun et lille fast beløb pr. måned. I kan derfor sove trygt om natten, men ScanNet tager sig af driften.

En dedikeret server er den rigtige løsning for jer, hvis I kender jeres behov for serverplads, og ikke har behov for at kunne skalere op og ned fra dag til dag, men bare vil have mest mulig serverkapacitet for pengene.

Stoler du på din vært?

At flytte sin serverdrift og data ud i ”Skyen” giver god mening økonomisk. Økonomisk set sparer de fleste virksomheder mange penge, de kender deres faste månedlige IT-budget, og så har de adgang til deres data både fra kontoret og hjemmet. Men hvor mange andre har adgang til jeres data?

Når jeres data placeres hos en hosting partner, er det altafgørende, at der er styr på både hardware, software og procedurer. Det kan dog være mere end svært at finde en partner, som holder hvad de lover.


Er serverleje det rigtige for jer?

Du kender nu til leje af serverplads. Er du stadig I tvivl om, hvorvidt det er det rigtige for jer, så tag gerne fat i en af vores dygtige konsulenter på telefon 75 53 35 00 eller mail salg@scannet.dk.

Du kan også blive ringet op - udfyld bare formularen øverst til højre. 

 


Ring til vores kundeserviceafdeling

Vi er lige her

Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til dit behov?

Kontakt vores kundeserviceafdeling på: Tlf. 75 53 35 00 eller support@scannet.dk