Hostingcenter og driftsfaciliteter

Hosting uden fartkontrol med specialdesignet infrastruktur i eget datacenter.

Intro

Drift i danske datacentre


Vores datacentre er state-of-the-art og placeret i Danmark. Du kan derfor være sikker på, at dine data bliver inden for landets grænser.

ScanNets sekundære datacenter bruges hovedsageligt til backup, men gør det også muligt for os at tilbyde tocenterdrift til vores kunder. Backuplokationen er sikret i samme grad som ScanNets primære datacenter. Datacentrene er forbundet med ScanNets egen fiberforbindelse.

Hostingcenter i særklasse

Udover den fysiske sikring er serverrummene udstyret med den nyeste teknologi.


Vores hostingcenter er opbygget af "state of the art" teknologi. Kun anerkendte partnere som fx Dell og Cisco får lov at levere hardware og infrastruktur til vores hostingcenter.

Internetlinjen og infrastrukturen er redundant via hele 3 fiberforbindelser og er med en kapacitet på 10 Gbit/s gearet til at løfte selv de mest datatunge opgaver. Vores internetleverandører, TDC og Telia, bruger hver deres fiberring, hvilket betyder, at hele netværket mellem dig og vores datacenter er redundant.

Opbygning af serverrum

ScanNets serverrum ligger beskyttet bag ekstra tykke betonvægge uden vinduer.


Datacenteret er placeret 70 meter over vandspejl, og i selve rummet står serverne på hævet gulv med redundant køling. Strømmen leveres af to separate tilslutninger, som sikrer redundans ved strømsvigt. Som en ekstra sikkerhed er der placeret UPS-anlæg og en stor 500 kVA dieselgenerator, der sørger for strøm ved komplet strømsvigt.

Brandsikring

Normal brandslukning med vand går ikke i et rum fyldt med elektronik.


Vores datacentre er beskyttet med et inergenanlæg, der så snart der bliver registreret røg, fylder rummet med gas, der hverken er giftig eller brandbar. Det bevirker, at iltniveauet i rummet sænkes fra ca. 21 % til 15 %, hvorved ilden kvæles i løbet af kort tid. Fordi gassen, der frigives, kun indeholder meget lidt CO2, er det i modsætning til CO2-anlæg ikke farligt for os at opholde os i rummet, mens brandslukningen står på.

Overvågning

ScanNets datacentre overvåges 24 timer i døgnet med automatisk opkald til vagten. Det er ikke kun de fysiske enheder, der overvåges, men også de services, der bliver afviklet på serverne. Med en serverløsning hos ScanNet kan du vælge mellem flere forskellige typer overvågning.

Fokus på miljøet

Hosting i ScanNet handler om at sætte det mindst mulige aftryk på miljøet.


I ScanNet køber vi Miljøvenlig El. Det betyder, at den strøm, der driver vores datacentre, er 100% Co2-neutral på elforbruget og kommer fra vedvarende energikilder som fx skandinavisk vandkraft.
Miljøvenlig El er ikke den billigste løsning, men en investering.
Dels i dig (og dine kunder), som vil have grønne løsninger. Og dels i en (forhåbentlig) lidt grønnere fælles fremtid.

Outsource din IT

Har du i dag egne servere, men overvejer at outsource dele af eller hele driften, er ScanNet den oplagte partner. Ud over at drive et datacenter i verdensklasse er vi specialister i at varetage drift og support af din infrastruktur, platform eller services.

Læs mere om outsourcing.

Certificeret IT-hosting

En uafhængig revisor kontrollerer hvert år, om ScanNet opfylder de krav, der stilles til en troværdig og professionel IT-hostingpartner (ISAE 3402 Type 2). Som én af få danske hostingvirksomheder er ScanNet også certificeret efter ISO 27001-standarden.

Læs de nyeste rapporter her.