Artikler / Webshop / Magento webshop

Magento webshop

I denne artikel har vi samlet, hvad der er værd at vide om at starte en Magento webshop. Vi tager dig gennem fordele og ulemper, (skjulte) udgifter og hvad der er værd at overveje inden du vælger webshop-system.mangento logo

Hvad er Magento?

I dag er Magento en af de mest benyttede webshop-platforme til e-handel i hele verden. Første version blev skrevet i Californien og blev officielt frigivet i 2008. Systemet er skrevet i PHP og benytter MySQL. Magento er et såkaldt open source content management system, hvor alle har fri adgang til selve koden. Det betyder, at systemet er gratis at benytte.

Hvad kræver Magento?

Selvom Magento som udgangspunkt er gratis, er der andre udgifter, du skal være opmærksom på:

Hosting af Magento-shop

Du har som det første behov for et webhotel at hoste din webshop løsning på. Ønsker du at starte din egen webshop, er det vigtigt, at du vælger en hostingudbyder med en god og stabil oppetid. Er din webshop utilgængelig i bare kort tid, risikerer du at miste mange ordrer og kunder.

ScanNet tilbyder webhoteller med Quick Install af Magento, hvilket betyder at du med få klik kan være klar til at gå i gang med Magento-platformen. Quick Install følger gratis med, hvis du køber et Standard, Pro og Komplet-webhotel hos ScanNet.

Læs mere om webhoteller hos ScanNet

Domæne

Hvad skal din shop hedde? Sælger du til danske kunder er et .dk-domæne oplagt, mens .com eller .eu er oplagt til internationale webshops. Med til ScanNets webhoteller følger der et gratis .dk-domæne med.

Test om dit domæne er ledigt

Ekstra moduler

Der er mange mennesker i hele verden, der udvikler funktions-moduler til Magento, og mulighederne for tilpasning er næsten uendelige. Dog skal du typisk betale for de enkelte moduler, og skal du bare bruge nogle stykker, løber det hurtigt op. Samtidig skal du på egen hånd selv på jagt efter de rigtige moduler i et marked, hvor udbuddet er så stort, at det kan være svært at finde de helt rigtige løsninger.

Har du selv god erfaring med HTML, CSS og PHP er det ofte lige til at tilrette frit tilgængelige Magento-moduler, så de passer til din version af en Magento-webshop, men er HTML, CSS og PHP en fremmed verden for dig, vil det i de fleste tilfælde koste en betydelig sum at få tilrettet eksisterende frie moduler til dine behov af professionelle udviklere.

Design

På samme måde som for modulerne, er mulighederne uendelige, når det kommer til design. Er du selv god til webdesign, er det bare med at klø på. Er du derimod ikke stærk til koder, findes der mange bureauer, der kan lave design for dig. Afhængig af dine ønsker og krav samt hvem du vælger som designpartner, varierer prisen meget. Her er det meget vigtigt at du er opmærksom på, om prisen for design er pr. år eller som en engangspris.

Skal du vælge Magento?

Magento er hovedsageligt til dig, der forholdsvis erfaren inden for e-handel og webprogrammering. Er du teknisk stærk kan Magento være en god og billig løsning. Er du ny, kan det derimod blive dyrt at købe billigt. Selvom den umiddelbare pris virker lav, kan den endelig pris ende med at blive høj. Ud over udgifter til hosting, backup, domæne, moduler og design skal du medregne den pris, du selv bruger på systemet. Den tid kunne måske være brugt på mere salgsfremmende aktiviteter såsom markedsføring og bedre service af dine kunder.

Alternativt webshop-system

Vil du slippe for selv at lede efter den rigtige hostingudbyder, søge efter moduler og lede efter svar i engelske supportforums?

Med en Webshop hos ScanNet får du en komplet webshopløsning. Webshop er et standard-webshopsystem, der allerede er forberedt til din e-handel. Du skal blot vælge designskabelon, vælge moduler, udfylde butikkens oplysninger og lægge dine produkter ind – så er du i gang.

ScanNet står for hosting, backup, support, udvikling og du får et gratis .dk-domæne samt 10 stk. mailkonti med i købet. Du har desuden mulighed for at ringe til vores danske supportteam, hvis du skulle få brug for hjælp eller have spørgsmål.  

Læs mere om ScanNets Webshop

Udfyld formularen og tag en snak med vores konsulenter om, hvad der er den rigtige løsning for dig.


Gratis demo

 


Ring til vores kundeserviceafdeling

Vi er lige her

Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til dit behov?

Kontakt vores kundeserviceafdeling på: Tlf. 75 53 35 00 eller support@scannet.dk