Artikler / Outsourcing / Hvad er Outsourcing?

Hvad er Outsourcing?

Når du har læst denne artikel vil du være blevet klogere på hvad IT-outsourcing er, samt om det kan være noget for dig og din virksomhed.IT som redskab i virksomheder

Ifølge Jan Overgaard, leder af innovationscenter på Teknologisk Institut, har gentagne analyser vist at virksomheder, der investerer i IT, klarer sig bedre med hensyn til produktivitet og innovation.

For 20 til 30 år siden var IT et relativt nyt begreb, og ikke mange virksomheder anvendte computere i særlig stor grad. Sådan er det ikke i dag, men mange virksomheder bruger stadig mange ressourcer på selv at vedligeholde drift og opdateringer af deres eksisterende systemer in house.

Vælger man at få hjælp til drift af sin IT af en hostingpartner, kaldes dette for IT-outsourcing.

Hos ScanNet driver vi et stort, effektivt og sikkert servermiljø, som servicerer tusindvis af kunders IT-behov. På den måde er vi hostingpartner for en lang række virksomheder, der har valgt at outsource sin IT.

Vi er certificeret af Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheder, som er din sikkerhed for, at du får det højeste sikkerheds- og kvalitetsniveau, når du vælger at samarbejde med ScanNet.

Hvad er outsourcing?

IT-outsourcing kan bedst forklares ved, at alle jeres programmer og services kører på ScanNets servere, fremfor at køre lokalt på medarbejdernes enkelte computerenheder. 

Jeres medarbejdere kan stadig tilgå programmer og services fra alle deres enheder – det kræver blot en internetforbindelse.

Når medarbejderne møder om morgenen og tænder computeren, logger de simpelthen bare ind på ScanNets servermiljø, hvor alle programmerne står til rådighed. På samme måde kan medarbejderne tilgå programmerne hjemmefra fra deres private computere.

I opnår altså en stor fleksibilitet, da jeres egne enheder som computere, tablets og smartphones bare fungerer som en forbindelse til ScanNets servere.


Læs mere om vores IT-outsourcing løsninger her.

Hvor meget outsources?

Foruden adgang til ScanNets servere får I naturligvis adgang til de programmer og den software, I måtte have behov for. Vi opdaterer naturligvis de programmer for jer, som kører på vores servere.

Kommer der fx en ny version af Microsoft Office-pakken, opdaterer vi den til nyeste version. Opdateringerne foregår typisk om natten, og på den måde forstyrres jeres arbejdsdag ikke.

Ønsker I ikke selv at indkøbe licenser til jeres programmer, kan I også leje dem af ScanNet. Det kaldes Software as a Service og har flere fordele. Ansætter I en ny medarbejder, eller bliver I nødt til at sige farvel til en, kan I nemt skalere jeres abonnement, når I lejer licenserne fremfor at eje dem.

Ønsker du at læse mere om Software as a Service, kan du læse mere om dette her: Software as a Service.


Kan det betale sig at outsource sin IT?

Mange små og mellemstore virksomheder er ved at få øjnene op for, at der kan være flere gevinster ved at outsource sin IT. Gevinsterne spænder vidt fra både større datasikkerhed til en fast og billigere månedlig udgift og til muligheden for hurtigt at skalere ved flere eller færre medarbejdere.

Har du lyst til at lære mere om fordelene og ulemperne ved IT-outsourcing, bør du læse: Fordele og ulemper ved outsourcing

Outsourcing er nødvendigvis ikke for alle, men er du i tvivl, hjælper vi dig gerne med en snak og gennemregning for jeres virksomhed.

I er altid velkomne til at tage kontakt til en af vores dygtige konsulenter på telefon 75 53 35 00 eller på e-mail salg@scannet.dk. Vi ringer dig også gerne op – udfyld bare formularen øverst til højre. 


Ring til vores kundeserviceafdeling

Vi er lige her

Har du spørgsmål, eller skal vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til dit behov?

Kontakt vores kundeserviceafdeling på: Tlf. 75 53 35 00 eller support@scannet.dk