Case Virtual Datacenter

Plantorama

Harware skulle administreres og konfigureres manuelt


Pantorama
Virtual Datacenter Plantorama Plantorama logo

Plantorama vil gøre det til en oplevelse for alle – både forældre og børn - at købe ind til hjemmet, haven og kæledyret. Plantorama skal være et udflugtssted, der byder på oplevelser for hele familien, og den underliggende infrastruktur må aldrig blive en begrænsning for den ambition.Hvem er Plantorama?

Plantorama er Danmarks største have- og dyrecenterkæde. Plantorama beskæftiger ca. 500 medarbejdere og driver 11 store centre fordelt over hele landet. Sortimentet spænder over alt fra stueplanter, håndredskaber og jord og gødning til akvariefisk, dyrefoder og tilbehør til kæledyr.

Læs mere på plantorama.dk


Udfordring.

Plantorama har siden starten i 1987 oplevet en stor vækst, som har sat sine tydelige spor i medarbejderantal, omsætning og den infrastruktur, der tidligere har drevet butikskædens it-systemer.

Indtil for nyligt kørte Plantoramas it-infrastruktur på et fysisk dedikeret setup hos en anden leverandør. Af flere årsager - med stor vækst som én af de primære - var miljøet knopskudt gennem flere år med forskellig hardware, der ikke levede op til Plantoramas krav til performance og fleksibilitet.

Det fysiske setup gav også den udfordring, at hardware (som fx de enkelte fysiske servere) skulle administreres og konfigureres manuelt. I praksis betød det bl.a., at Plantorama, hver gang de skulle lave en større ændring til deres miljø, var afhængig af en tekniker, som selv var afhængig af, at hardware var klar og bestilt.

Den manglende fleksibilitet og skalerbarhed kombineret med udsigten til at samle infrastrukturen i et topmoderne datacenter gjorde, at Plantorama besluttede sig for en ny løsning.


Løsning og resultat

I samarbejde med Plantorama valgte vi at virtualisere deres fysiske setup og migrere det over på et VDC (Virtual Datacenter). Plantoramas butikker er koblet op til datacentret via et Cisco Meraki setup, som de selv administrerer.

Hvad består Plantoramas løsning af?

 • Dell Blade-servere
 • Dell/EMC SAN
 • Fortigate Firewall (vDOM)
 • VMware vSphere
 • Veeam Backup
 • TSM Backup
 • Block Storage
 • Cisco Meraki

Resultat

Med en VDC-løsning kan Plantorama selv konsolidere, opgradere og optimere sine systemer uden at skulle bekymre sig om hardwarekapacitet. I perioder kan Plantorama fx have brug for ekstra mange servere, fordi de tester ny software. Med et VDC kan de nemt oprette serverne og nedskalere dem igen, når den nye software er i drift. Økonomien følger med - både op og ned.

Hvilken værdi giver det Plantorama?

 1. De skal ikke bekymre sig om, at hardwaren kan følge med deres ønsker om at udvikle forretningen
 2. De kan lynhurtigt oprette servere, som de kan bruge til test af ny software osv.
 3. De kan selv fjerninstallere software via deres vSphere-kontrolpanel
”For mig som it-infrastrukturchef og forretningsmand er det en kæmpe fordel, at vores infrastruktur ikke begrænser de ambitioner, som vi har både på egne og vores kunders vegne. Med et VDC får vi den fleksibilitet og skalerbarhed, der er nødvendig for, at vi kan fortsætte væksten og levere stærke og stabile it-løsninger til vores kunder og medarbejdere.”

Jesper Dalgaard
it-infrastrukturchef, Plantorama

Vi er lige her

Har du spørgsmål, eller overvejer du selv en løsning i stil med Plantoramas?

Så hjælper vi altid gerne med råd og vejledning.

Du kan kontakte os på 75 53 35 00 eller support@scannet.dk