Datacentre og driftsfaciliteter

Danske datacentre

Data bliver i DK


Vores datacentre er state-of-the-art og placeret i Danmark. Du kan derfor være sikker på, at dine data bliver inden for landets grænser.

ScanNets sekundære datacenter bruges hovedsageligt til backup, men gør det også muligt for os at tilbyde tocenterdrift til vores kunder. Backuplokationen er sikret i samme grad som ScanNets primære datacenter. Datacentrene er forbundet med ScanNets egen fiberforbindelse.

Hosting i særklasse

Udover den fysiske sikring er datacentrene udstyret med den nyeste teknologi.


De datacentre, vi bruger, bygger på "state of the art" teknologi. Kun anerkendte partnere som fx Dell og Cisco får lov at levere hardware og infrastruktur til vores datacentre.

Internetlinjen og infrastrukturen er redundant via hele 3 fiberforbindelser og er med en kapacitet på 10 Gbit/s gearet til at løfte selv de mest datatunge opgaver. Vores internetleverandører, TDC og Telia, bruger hver deres fiberring, hvilket betyder, at hele netværket mellem dig og vores datacentre er redundant.

Opbygning af serverrum

ScanNets serverrum er beskyttet af ekstra tykke betonvægge uden vinduer.


De datacentre, vi bruger, er placeret højt over vandspejlet, og i selve rummet står serverne på et hævet gulv med redundant køling. Strømmen leveres af to separate tilslutninger, som sikrer redundans ved strømsvigt. Som en ekstra sikkerhed er der et UPS-anlæg og en stor 500 kVA dieselgenerator, der sørger for strøm ved komplet strømsvigt.

Brandsikring

Normal brandslukning med vand går ikke i et rum fyldt med elektronik.


Datacentrene er beskyttet med et inergenanlæg, der så snart der bliver registreret røg, fylder rummet med gas, der hverken er giftig eller brandbar. Anlægget sænker iltniveauet i rummet fra ca. 21 % til 15 % og kvæler ilden i løbet af kort tid. Fordi gassen, der frigives, kun indeholder meget lidt CO2, er det i modsætning til CO2-anlæg ikke farligt at opholde sig i rummet, mens brandslukningen står på.

Overvågning

Vi overvåger datacentrene 24 timer i døgnet, og vagten får automatisk besked, hvis alarmen går. Det er ikke kun de fysiske enheder, vi overvåger. Vi holder også øje med de services, der afvikles på serverne. Har du en serverløsning hos os, kan du vælge mellem forskellige typer af overvågning.

Fokus på miljøet

Hosting i ScanNet handler om at sætte det mindst mulige aftryk på miljøet.


I ScanNet køber vi Miljøvenlig El. Det betyder, at den strøm, der driver vores datacentre, er 100% Co2-neutral på elforbruget og kommer fra vedvarende energikilder som fx skandinavisk vandkraft.
Miljøvenlig El er ikke den billigste løsning, men en investering. Dels i dig (og dine kunder), som vil have grønne løsninger. Og dels i en (forhåbentlig) lidt grønnere fælles fremtid.

Overvejer du at outsource din IT?

Drifter du dine egne servere, og overvejer du at outsource dele af eller hele driften, hjælper vi dig gerne i ScanNet. Ud over at give dig overblik over dine månedlige omkostninger kan du også slippe for bekymringerne om backup, virusbeskyttelse og redundans.

Læs mere om outsourcing.

Certificeret IT-hosting

En uafhængig revisor kontrollerer hvert år, om ScanNet opfylder de krav, der stilles til en troværdig og professionel IT-hostingpartner (ISAE 3402 Type 2). Som én af få danske hostingvirksomheder er ScanNet også certificeret efter ISO 27001-standarden.

Læs de nyeste rapporter her.