Ny EU-Dom: Bryder du lovgivningen?

Ny EU-Dom: Bryder du lovgivningen?

EU-domstolen har med ét slag gjort Safe Harbor-ordningen ugyldig. Opbevarer din virksomhed personfølsomme data i en cloud-tjeneste, bryder I dermed sandsynligvis lovgivningen. Datatilsynet har givet en frist indtil 1. januar 2016.

Har du styr på den nye EU-afgørelse?

EU-domstolen fastslog i oktober at, det kan være ulovligt at gemme personfølsomme data i cloud-tjenester som Google Drive, Microsoft OneDrive og Dropbox. Som dataansvarlig skal du nemlig kunne garantere, at personfølsomme data opbevares inden for EU’s grænser, medmindre du har en specifik SCC-aftale med din cloud-udbyder.

Personfølsomme data kan være alt fra alm. løn-, kunde- og HR-data, som mange virksomheder har placeret i ”skyen”. Typisk placeres sådanne oplysninger i EXCEL-ark, som ligger i virksomhedens fælles cloud-mappe.

Datatilsynet har givet frist indtil januar 2016

Datatilsynet har besluttet at give virksomheder en frist indtil januar 2016 til at få bragt opbevaringen af deres følsomme data i orden. Placerer din virksomhed i dag data af personfølsom karakter i cloud-tjenester, har du dermed indtil januar til at kontrollere, om de opbevares i EU eller ej.

Kan din udbyder ikke garantere, at de opbevares inden for EU’s grænser, skal du derfor sørge for at få etableret en SCC-aftale med din databehandler, eller skifte til en udbyder der kan garantere dine datas placering inden for EU.

Cloud Drive – En cloud løsning med fokus på sikkerhed

Hos ScanNet hoster vi følsomme data for mange virksomheder og organisationer. Vi er vant til at udarbejde databehandleraftaler i de tilfælde, hvor det er nødvendigt. Med vores egen cloud-tjeneste Cloud Drive kan vi ydermere garantere dig, at dine data kun placeres i Danmark.

Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om databehandleraftaler, som du kan læse her: Behov for databehandleraftale?

Fra kun 44,- pr. mdr. kan din virksomhed få adgang til Cloud Drive, som overholder den nye EU-afgørelse, og samtidig giver jeres medarbejdere adgang til deres dokumenter på farten.

Cloud Drive er et serviceprodukt (SaaS) til dig i stil med OneDrive, DropBox og Google Drive – forskellen er bare, at vi hele vejen rundt kan garantere din virksomhed en korrekt behandling af jeres data. Vi har også styr på dine data, når der er udskiftning blandt medarbejderne, så tidligere medarbejdere ikke tager data med sig.

Har du lyst til at høre mere om, hvad den nye EU-dom betyder for dig? Så tag fat i en af vores dygtige konsulenter på 75 53 35 00 eller på salg@scannet.dk


Artiklen er skrevet af

ScanNet

A/S ScanNet

Salgsafdelingen

Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af denne artikel, er du mere end velkommen til at sende os en mail.

Send mail

Del dette indlæg: